Top 5 populairste kledingstijlen bij vrouwen

Wat voor kledingstijl draag jij nou precies? Veel vrouwen weten vaak niet wat voor kledingstijl zij precies dragen. Vaak leidt dit tot verkeerde aankopen of een chaotische kledingkast als gevolg. Uiteindelijk is het veel makkelijker om te shoppen zodra jij weet, wat voor kledingstijl jij precies draagt! Weet je nou niet zo goed wat voor kledingstijl je draagt? Of wil je gewoon inspiratie opdoen? Lees dan vooral deze blog! Hierbij vijf populaire en verschillende kledingstijlen om inspiratie op te doen voor jou!

Deze kledingstijl is zeker een stijl die niet weg te denken is en met name in de zakenwereld wordt deze kledingstijl veel toegepast. Office casual is een combinatie van zakelijke kleding met een casual tintje erbij. Het is een informele comfortabele kledingstijl die ook vaak in je vrije tijd gedragen kan worden. Je moet dus niet gelijk denken aan een nette pak, maar eerder aan klassieke jeans, nette rokje of een nette pantalon met bijvoorbeeld een mooie blouse of nette shirt. Maar je kan ook een leuk net jurkje aantrekken! Als schoenen kan je comfortabele sneakers onder dragen. Bij deze kledingstijl is je uiterlijke verzorging ook zeker niet weg te denken! Ook moet je de juiste balans vinden in deze kledingstijl omdat je snel te overdressed of toch iets te underdressed kan aankleden. Kortom, deze kledingstijl bij vrouwen is wat je prima in je vrije tijd kan dragen en zeker mee op kantoor kan verschijnen!

Je ziet het de hele tijd voorbijkomen op de sociaal mediakanalen, ‘Streetwear’. Maar wat houdt deze stijl nou precies in? Als eerst is deze trendy stijl overgewaaid vanuit Amerika, Californië. Deze stijl werd toen vooral gedragen onder de surfers en skateboarders, later werd deze kledingstijl heel populair in de hip-hop scene. Uiteindelijk werd deze kledingstijl wereldwijd, ontzettend populair en is het niet meer weg te denken als het gaat om populaire kledingstijlen! Streetwear staat voornamelijk voor comfortabele casual kleding. Denk bijvoorbeeld aan jassen, jeans met bredere pijpen, oversized hoodies, oversized shirts maar ook petten en sneakers. Tegenwoordig heb je ontzettend veel streetwear merken. De keuzes zijn ieder geval heel ruim. Er zal zeker een merk zijn die jou aanspreekt en bij jou past!

De Classy kledingstijl kan een beetje het imago hebben van oud en saai, maar dat is het beslist niet! Vaak zijn dit tijdloze kledingitems van hoogwaardige kwaliteit en heel netjes. Deze kledingstijl zijn neutrale kleuren zeker de norm. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als zwart, wit, camel, bruin, marineblauw of beige! Voor deze kledingstijl heeft de classy vrouw zeker de moeite gedaan om de juiste kledingstukken uit te kiezen. Deze kledingstukken zijn vaak chic en tijdloos. De kledingstukken die vaak bij deze kledingstijl horen, bestaan vaak uit, zie onderste overzicht;

Bovenkleding/broek:
Trenchcoat
jeans of pantalons met hoge taille
etui jurk
Comfortabele wollen trui
Witte Blouse
Blazers
Bretonse trui

Schoenen:
ballerina’s
Kniehoge laarzen

Accessoires:
Parelkettingen/Armbanden
Lerenriem
Parel oorbellen

De Bohemian kledingstijl kan gezien worden als romantisch, speels, vrouwelijk en sfeervol en het is ook niet zo standaard. Deze superleuke kledingstijl in ontstaan in de 70s. Deze trend is veel te zien op festivals, maar je kan het ook zeker dragen als je een dagje weg gaat of andere activiteiten gaat doen zoals een bruiloft. Als jij je tot deze kledingstijl wilt kleden probeer dan een moderne casual hippie look te creëren. Draag hierbij dan een typische bedrukte vintage jurk of een maxi rok. Het maakt ook niet uit hoelang jouw jurken of rokken worden, alle lengtes zijn welkom! Dat is nou het leuke van deze kledingstijl. Ben jij toch geen jurken of rokken persoon? Dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een jumpsuit met wijde pijpen! Als schoenen heb je ook veel keuzes! Je kan nette sandalen of slippers dragen of toch liever Dr. Martens. Cowboylaarzen zijn ook helemaal trendy bij deze kledingstijl! De Bohemian kledingstijl voor vrouwen is dus zeker een aanrader!

De Grunge look is helemaal back! Je kan de Grunge kledingstijl zien als een mix van rock, punk en gothic. De kledingstijl is ontstaan in de muzikale wereld in begin jaren 90 in Seattle, het was toen meer een subcultuur dan een kledingstijl. De grootste vertegenwoordigers van deze subcultuur waren de bekende bands als Nirvana, Pearl jam maar ook Sound Garden en nog veel meer andere grungebands! Dankzij de successen van deze bands is de grunge scene enorm uitgegroeid en is het wereldwijd enorm populair geworden. De Grunge kledingstijl lijkt een beetje alsof de kleding van een leuke vintage/tweedehands winkel afkomstig zijn. De hedendaagse post grungecultuur probeert zich juist te onderscheiden van de grote massa en zich te verzetten tegen de huidige fashion & glamour.
Maar wat draag je vooral bij een grunge outfit? De grunge look kan zich rommelig uitstralen. Het bestaat vaak uit een leuke oversized flanellen overhemd, met daaronder een leuk zwart shirt. Als onderkleding is een geruite korte rok zeker een mooie toepassing en als schoenen raad ik je zeker Dr. Martens kisten aan of een soortgelijke schoen!