Wat jij nog moet weten over Dr. Martens!

Niet iedereen is een grote fan van de Dr. Martens schoenen. Toch vind ik is ze super Amazing! De Dr. Martens schoenen bestaan inmiddels al een tijdje. Deze schoenen worden eigenlijk alleen nog maar populairder. Momenteel hebben de meeste mensen tegenwoordig wel een setje Dr. Martens thuis liggen. Dr. Martens zijn niet meer weg te denken bij jou schoenen collectie en je ziet ze steeds meer op het straatbeeld voorbijkomen. Dr. Martens is een merk met een interessant verhaal. Eigenlijk hoor je nooit echt wat nou precies het achtergrondverhaal is van deze prachtige schoen. Daarom vertellen wij jou alles over Dr. Martens in deze te gekke blog! 

Hoe is Dr. Martens ontstaan? 

De start van Dr. Martens begon in 1945. Een Duitse militaire arts genaamd ‘Dr. Klaus Martens’, had in samenwerking met ‘Dr. Herbert Funkeen’ een speciale schoen ontwikkelt, waarvan de zool gemaakt was van luchtkussens. Dit idee kwam tijdens het bestuderen van auto’s. Deze schoen had toentertijd ontzettend veel succes bij arbeiders. Vanaf 1960 had Dr. Martens een exclusieve deal gemaakt met Bill Griggs. Vanaf 1 April 1960 werd officieel de eerste echte Dr. Martens schoen gelanceerd. Als je meer details wilt weten over de geschiedenis van Dr. Martens, raad ik je zeker aan om de officiële Dr. Martens website te bekijken!

Populariteit bij doelgroepen

In hetzelfde decennium van de lancering van de eerste Dr. Martens schoen, ontstonden ook veel verschillende subculturen. In deze subculturen ontstonden ook nieuwe kledingstijlen, waardoor Dr. Martens bij sommige doelgroepen goed geïntegreerd werden. Vooral bij Skinheads, Gothic of de punkscene zijn deze schoenen tot op de dag van vandaag ontzettend populair! Het is zeker een schoen wat zelfexpressie uitstraalt en veel mensen kunnen zich hier zeker in terugvinden. Maar door de jaren heen zijn de subculturen wel wat verwaterd geworden. Je ziet nu heel erg dat kledingstijlen van bepaalde culturen toegankelijker zijn geworden dan voorheen. Iedereen kan nu gemakkelijker kleding dragen die hij/zij wil. Ondanks het verwateren van sommige stijlen en subculturen blijven de Dr. Martens schoenen zelfexpressie en individualiteit uitstralen.

Jouw Dr. Martens inlopen

Heb je nou net een nieuwe paar Dr. Martens gekocht? Nou het inlopen is dus wel een dingetje. Veel mensen krijgen vaak in het begin blaren tijdens het inlopen van de schoen, maar als het eenmaal is ingelopen heb je nergens meer last van! Hoe kan je ze nou het beste inlopen? Bij de één gaat het namelijk sneller dan bij de ander. Houd er rekening mee dat je wel een paar weken bezig bent met het inlopen van jouw schoenen.
Hieronder een aantal tips die misschien wel handig zijn voor jou!
– Koop een maatje groter. Dit zorgt in het begin voor dat het minder strak gaat aanvoelen.
– Gebruik sporttape, dit is ook zeker een aanrader! Deze kan je rondom je hielen binden voor meer gemak tijdens het lopen.
– Je kan ook jouw schoenen laten oprekken bij de schoenenmaker!
– Of koop gewoon een tweedehands paar. Deze zijn vaak al ingelopen en een stuk voordeliger dan nieuwe Dr. Martens

Schoonmaken van jouw Dr. Martens

Als jij je Dr. Martens Boots zeker als nieuw terug wilt hebben moet je het volgende doen. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van jouw Dr. Martens schoenen. Vermijd het te hard wrijven van je Dr. Martens. Zo voorkom je krassen en slijtage op jouw schoen. Tijdens het poetsen kan je een beetje zeep en spons (zachte kant) toepassen om het vuil beter te verwijderen. Om ze echt tiptop te houden moet je de schoenen zeker poetsen met een schoensmeer. Houd er rekening mee dat de kleur van de schoenpoets hetzelfde moet zijn als de Dr. Martens! Schoensmeer is zeker een goed middel om krassen en vuil te verwijderen. Vervolgens spuit je de schoenen met een verstuiver (hoeft niet per se maar is altijd mooi meegenomen). Doe dit proces van tijd tot tijd. Ikzelf raad het ongeveer 1 keer per maand aan! Maar het ligt er ook aan hoe vaak jij jouw Dr. Martens schoenen draagt. Als je ze niet heel vaak aan hebt, raad ik het eens in de paar maanden aan! Als jij dit regelmatig doet, blijven jouw Dr. Martens in goede staat.

Bekijk ook onze andere blogs!